Psychologenpraktijk de Baronie

Vergoedingen

Veel psychologische behandelingen vallen onder het basispakket van uw zorgverzekering. U heeft recht op een volledige vergoeding van de kosten wanneer wij met uw zorgverzekeraar een contract hebben afgesloten.

Psychologenpraktijk de Baronie heeft voor 2024 met bijna alle verzekeraars een contract afgesloten, zijnde CZ, VGZ, Menzis, Zilveren Kuis, ONVZ, Eno, Zorg en Zekerheid, ASR en al hun onderliggende labels.

Er is geen contract met DSW (waaronder ook de labels Stad Holland en In Twente)   Als wij geen contract met uw zorgverzekeraar hebben afgesloten heeft u met een restitutiepolis alsnog recht op gedeeltelijk vergoeding van uw kosten. 

Belangrijk:

Om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar is in alle gevallen een geldige verwijsbrief (van uw huisarts of medisch specialist) noodzakelijk. Deze verwijsbrief dient u in het eerste gesprek te overleggen.

Indien mogelijk declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. In geval van niet- gecontracteerde zorg heeft u altijd recht op grotendeelse vergoeding door uw zorgverzekeraar, in dit geval factureren wij rechtstreeks aan u en kunt u de rekening indienen bij uw zorgverzekeraar. Informeer in dit geval naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering voor de hoogte van uw vergoeding. In geval u een restitutiepolis heeft geldt dat u recht heeft op volledige vergoeding.

Wij adviseren vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren naar uw polisvoorwaarden. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de polisvoorwaarden en daarin vermelde vergoedingen van uw zorgverzekering. Vergoedingen en de hoogte ervan worden bepaald door de overheid en zorgverzekeraars en worden soms gewijzigd.

Wanneer een verzekeraar alsnog niet tot vergoeding over gaat bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Psychologische behandeling voor bepaalde psychische problematieken en aandoeningen zitten niet in het basispakket, maar soms wel in een aanvullende verzekering. Voorbeelden zijn: werk- en relatieproblemen, specifieke fobieen, bepaalde seksuele stoornissen, slaapstoornissen, aanpassingsstoornissen en alle problematieken die niet voldoen aan de criteria van een stoornis volgens internationale classificatieregels (DSM-V). Bij twijfel raadpleegt u uw huisarts of uw zorgverzekeraar.

Mocht u niet voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking komen dan is het goed te weten dat veel werkgevers, met name bij werkgerelateerde klachten, bereid zijn mee te dragen in de kosten voor psychologische zorg voor hun medewerkers.

Neem voor meer informatie of vragen gerust contact met ons op.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een afspraak moet afzeggen. Doet u dit ruim van te voren, meer dan 24 uur, dan zijn er geen kosten aan verbonden. Wanneer u  binnen 24 uur een afspraak afzegt dan worden er kosten in rekening gebracht. Deze kosten zullen per factuur aan u worden doorberekend en houden verband met de tijd voor u was gereserveerd.